Joep Vossebeld ©

 1. Ooggetuigen

  Bezoekers vertellen over de collectie van het Bonnefanten

  ..

  "Bestaat er zonder toeschouwers eigenlijk wel kunst?". Deze vraag vormde mede de aanleiding voor een nieuw collectieboek van het Bonnefanten, dat verschijnt ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van het museumgebouw van Aldo Rossi. Als publieke instelling die inclusie hoog in het vaandel heeft staan, wil het Bonnefanten niet alleen een betekenisvolle rol spelen vóór het publiek, maar waar mogelijk ook samen optrekken mét het publiek.

  Ooggetuigen is daarom allesbehalve een standaard collectiecatalogus, geen wetenschappelijke publicatie geschreven door de eigen museumstaf, maar een publicatie die het perspectief van ons publiek inbrengt. De publicatie is een verhalenbundel geworden van geïnterviewde bezoekers – jong & oud. Daarbij gaat het zowel om getuigenissen van ‘ingewijden’ als om die van ‘leken.’ Het resultaat is een kleurrijk boekwerk waarin nu eens niet het museum zelf, maar de buitenwereld in al zijn diversiteit qua doelgroepen en stakeholders aan het woord is. Een boek waarin naast 393 kunstwerken ook 73 bezoekers zijn geïnterviewd en in beeld gebracht. Ze vertellen openhartig over hun fascinatie voor specifieke werken uit de collectie van het Bonnefanten.

  ..

  Auteurs Maria Barnas, Abdelkader Benali, Sarah van Binsbergen, Maaike Frencken, Christiane Gronenberg, Stijn Huijts, Pascalle Mansvelders, Jeanne Segers, Annemarie Staaks, Joep Vossebeld
  Uitgever Bodosz Uitgevers / Bonnefanten Museum
  Jaar 2020
  Design Obidesign / Annebeth Nies
  Omslag Softcover
  Taal Nederlands
  Pagina's 208
  Formaat 19,5 x 25 cm

   

  Verkrijgbaar via Bonnefanten Museum